ΘΕΟΔΩΡΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

PRODUCTION MANAGER

Η Θεοδώρα Ανδρέου γεννήθηκε στην Λάρνακα, είναι απόφοιτη του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και της Δραματικής Σχολής ‘Βλαδίμηρος Καυκαρίδης’. Είναι ηθοποιός, περφόρμερ και θεατροπαιδαγωγός. Συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραγωγές ως ηθοποιός αλλά και ως βοηθός παραγωγής. Συνεργάστηκε με το Youth Makerspace στη Λάρνακα, Fibre Performing Arts, Makers Will Make, ΘΟΚ, ALPHA Κύπρου, NiMAC και το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου. Το 2019 ίδρυσε το Θεατρικό Εργαστήρι ‘Θεατρόλα’ στους Τρούλλους το οποίο διευθύνει μέχρι σήμερα και στόχο έχει να προσφέρει στα παιδιά της επαρχίας την δυνατότητα να ασχοληθούν με το θέατρο, τις τέχνες με δημιουργικές δραστηριότητες αναπτύσσοντας τα ταλέντα, την ομαδικότητα και τις δεξιότητες τους. Διδάσκει Θεατρικό Παιχνίδι στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους Επαρχίας Λάρνακας. Είναι μέλος του Κέντρου Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα-Assitej Cyprus. Ασχολείται με την χρήση digital fabrication και τη δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Το 2023 σε συνεργασία με το Makers Will Make δημιουργώντας το εκπαιδευτικό παιχνίδι ‘Πουλιά της Κύπρου’, βασισμένο σε Κυπριακές θεματικές μέσω της χρήσης ψηφιακού εξοπλισμού ταχείας πρωτοτυποποίησης, σε συνδυασμό με παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής. Παράλληλα πραγματοποιεί πολυθεματικά θεατρικά εργαστήρια με στόχο την εκπαίδευση μέσα από το ‘παιχνίδι’.

ΚΕΛΛΥ ΔΙΑΠΟΥΛΗ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Η Κέλλυ Διαπούλη είναι επιμελήτρια και πολιτιστική διαχειρίστρια. Η δουλειά της επικεντρώνεται στις έννοιες της καλλιτεχνικής πολιτειότητας και της τέχνης ως φορέα θετικής αλλαγής στην κοινωνία. Τα τελευταία 20 χρόνια έχει επιμεληθεί και διοργανώσει μία σειρά διεθνών εκδηλώσεων όπως φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, προγράμματα ανάπτυξης ικανοτήτων και συναντήσεις δικτύωσης. Ξεκίνησε την καριέρα της στον Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού – Πολιτιστική Ολυμπιάδα 2001 -2004, στη συνέχεια ίδρυσε και διηύθυνε για χρόνια τον ανεξάρτητο οργανισμό busart, ενώ από το 2014 έως το 2020 ήταν Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Σήμερα εργάζεται ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Λάρνακας 2030 Υποψήφιας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

ΜΑΡΙΑ ΚΡΑΜΒΗ

OUTREACH MANAGER

Η Μαρία Κραμβή είναι μουσικός που ασχολείται με κοινοτικά προγράμματα που προάγουν την κοινωνική δικαιοσύνη, την οικοδόμηση της ειρήνης και την κοινωνική ένταξη μειονοτήτων μέσω της μουσικής και της εκπαίδευσης. Η Μαρία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο City University of London με κατεύθυνση τα κλασσικά κρουστά και συνέχισε με το μεταπτυχιακό της στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance, αποκτώντας ειδίκευση στην εκτέλεση κρουστών και την μουσική εκπαίδευση. Το 2022 είχε αναδειχθεί ως μία εκ των τεσσάρων φιναλίστ στα βραβεία νέων της κοινοπολιτείας για την περιοχή της Ευρώπης και του Καναδά, και το 2023 βραβεύτηκε με το Parsons Music Advocacy Award, μία εκ των δύο στην Ευρώπη και έχει προσκληθεί να παρουσιάσει τις δράσεις της τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο Παγκόσμιο συνέδριο του Διεθνούς Οργανισμού Μουσικής Εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, η Μαρία διδάσκει κλασσικά κρουστά στα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου, συμμετέχει στην TrakArt Pops Orchestra, είναι συνιδρυτής της δικοινοτικής πρωτοβουλίας Rhythm of Cyprus και ηγείται εργαστηρίων κοινοτικής μουσικής σε όλη την Κύπρο. Επίσης, είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Μιχαλίνου Ζεμπύλα, ερευνώντας τη μουσική εκπαίδευση και την εκπαίδευση για την ειρήνη. Μέσα από το τρίπτυχο μουσικής, έρευνας και δράσης, η Μαρία στοχεύει να δημιουργήσει ένα τρίγωνο γνώσεων και εμπειρίας που να ασκεί και να προάγει την ειρήνη μέσω της μουσικής στην Κύπρο και όχι μόνο.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΝΟΥΡΗΣ

ARTISTIC PROGRAM MANAGER

Ο Δρ Κώστας Μαννούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976, μεγάλωσε στη Λάρνακα. Σπούδασε, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, βιολογία, εξελικτική οικολογία και ιστορία-φιλοσοφία των επιστημών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στην ιστορία της βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με επιβλέποντα τον καθηγητή Κώστα Γαβρόγλου. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές, ιστορικές και φιλοσοφικές μελέτες και έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ελλάδας και της Κύπρου. Απέσπασε βραβείο ποίησης από το Συμπόσιο Ποίησης του Πανεπιστημίου Πατρών, του οποίου είναι μέλος από το 2005, καθώς και το πρώτο βραβείο πρωτότυπου θεατρικού έργου του ελληνικού περιοδικού Επί Σκηνής (2011). Έλαβε δύο βραβεία συγγραφής στο πλαίσιο των θεατρικών βραβείων Κύπρου για τα έργα του «Απόψε θα πετάξω την τέφρα σου!» (2015) και «Της οικίας ημών εμπιπραμένης» (2017). Έργα του έχουν ανέβει από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και άλλες ομάδες (δώδεκα μέχρι στιγμής). Το 2014 εξέδωσε εκτός εμπορίου την ποιητική συλλογή «Ουδέτερον ήμισυ». To 2019 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Εσπερινές βιολογίες» τέσσερα θεατρικά έργα» από τις εκδόσεις Hippasus Θέατρο. Το 2019 αναδείχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς από το περιοδικό Skala Times. Το 2021 ήταν εκ νέου υποψήφιος για δημιουργός της χρονιάς (2020) στο πλαίσιο των θεατρικών βραβείων Κύπρου.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

MARKETING AND FUNDRAISING MANAGER

Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι υπεύθυνη πολιτιστικών έργων, υπεύθυνη μάρκετινγκ και διοργανώτρια εκδηλώσεων. Σπούδασε στο Λονδίνο και κατέχει πτυχίο μάρκετινγκ από το Middlesex University και δύο μεταπτυχιακά στη Διεθνή Διοίκηση (International Management) από το Kings University και στη Διαχείριση Επενδύσεων (Investment Management) από το Cass Business School. Μετά από πενταετή εργασιακή εμπειρία στην Αθήνα στον τραπεζικό τομέα, το 2011 απαγγέλθηκε στη γενέτειρά της, τη Λάρνακα. Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της WonderDots Ltd που προσφέρει υπηρεσίες μάρκετινγκ νέας εποχής, προγραμματισμού εκδηλώσεων και έργων και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Larnaca Biennale, της μεγαλύτερης και πιο επιτυχημένης διεθνούς εκδήλωσης τέχνης και πολιτισμού στην Κύπρο. Σήμερα, είναι υπεύθυνη για την προώθηση του μάρκετινγκ, τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον προγραμματισμό και συντονισμό παράλληλων εκδηλώσεων της Larnaca Biennale.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ

PRODUCTION MANAGER

Η Μαρία Κουμπάρου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Εγκληματολογία από University of Surrey και στην Κοινωνική Έρευνα) από το University of Edinburgh. Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται εντατικά στον τομέα διαχείρισης εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και ανάπτυξης ανταγωνιστικών προτάσεων για τη χρηματοδότηση ερευνητικών και εκπαιδευτικών έργων (IDEA, Erasmus+, CERV, AMIF, Horizon, JUSTICE). Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει συνεργαστεί με διάφορες κοινωνικές ομάδες σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο – συμπεριλαμβανομένων καλλιτεχνών, ομάδων νέων, πολιτιστικών οργανώσεων, και ομάδων ΛΟΑΤ+, με στόχο την ενίσχυση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ανάπτυξης και της ενεργού συμμετοχής τους στα κοινωνικά, πολιτιστικά, και πολιτικά δρώμενα. Έχει αναπτύξει μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα και έχει οργανώσει και συντονίσει παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές ημερίδες και δραστηριότητες, και σεμινάρια. Σήμερα εργάζεται ως Production Manager στον Οργανισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Λάρνακα 2030.