Ενδυναμώνοντας την Καλλιτεχνική Συμμετοχή και η δυναμική χαρτογράφηση του πολιτιστικού δυναμικού της Λάρνακας

Το Λάρνακα 2030 παρουσιάζει το Λarnakarts, μια δυναμική πλατφόρμα καταγραφής και ενεργοποίησης του πολιτιστικού δυναμικού της πόλης. Ως εργαλείο πληροφόρησης και δικτύωσης, η πλατφόρμα επιδιώκει αφενός να χαρτογραφήσει την καλλιτεχνική κοινότητα και αφετέρου να οδηγήσει, μέσω της ενημέρωσης για τις υπάρχουσες επιλογές και εκδηλώσεις, στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών. Η ενδυνάμωση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ανθρώπων και η διάχυση της τέχνης σε όλη την πόλη είναι θεμελιώδεις στόχοι της Λάρνακα 2030.

Η πλατφόρμα διαθέτει δύο βασικά μέρη, ένα στατικό όπου υπάρχουν οι πληροφορίες για τους καλλιτέχνες, τους χώρους και τους φορείς του πολιτισμού της πόλης και ένα δυναμικό κομμάτι που θα παραθέτει όλη την πληροφορία που αφορά τις τρέχουσες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ H ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

  • Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου
  • Φορείς
  • Χώρους (όσοι ενοικιάζονται ή διατίθενται για εκδηλώσεις)
  • Διοργανώσεις (όσες οργανώνονται σε τακτική βάση)

Η πρόσκληση απευθύνεται στα εξής άτομα, οργανισμούς και φορείς:

Ανεξάρτητοι καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες του καλλιτεχνικού χώρου

Μουσικοί, εικαστικοί, αρχιτέκτονες, ηχολήπτες, designers, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς, πολιτιστικοί διαχειριστές και άλλοι.

Φορείς

Μουσεία, φεστιβάλ, ιδρύματα που επικεντρώνονται σε καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις, ανεξάρτητες εταιρείες, σχολές, ωδεία, Biennale και άλλοι.

Χώροι (όσοι ενοικιάζονται ή διατίθενται για εκδηλώσεις)

Γκαλερί, θέατρα, μουσικές σκηνές, αρχαιολογικοί χώροι, αποθήκες και άλλοι.

Διοργανώσεις (όσες οργανώνονται σε τακτική βάση)

Φεστιβάλ, γιορτές, Μπιενάλε και άλλες.