ΝΤΙΝΟΣ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Ντίνος Λευκαρίτης γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 17.4.1952. Είναι Απόφοιτος του Παγκύπριου Εμπορικού Λυκείου Λάρνακας. Σπούδασε Business Studies στη Αγγλία στους τομείς των Ασφαλειών, της Ναυτιλίας, του Marketing και Finance.Υπηρέτησε την Εθνική Φρουρά 1979 – 1981. Είναι παντρεμένος με την Μαρία και έχει 4 παιδιά τον Χρίστο 47 ετών, τον Αντρέα 42, τον Ντίνο Junior 28 και την Άλκηστη 20. Είναι Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) των εταιρειών του Συγκροτήματος ΑΔΕΛΦΩΝ ΛΕΥΚΑΡΙΤΗ/ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ PETROLINA (HOLDINGS) PUBLIC LTD. Είναι Πρόεδρος των Εταιρειών PPT Aviation Services Ltd (JV Company for Aviation at Larnaka and Paphos Airports), HAFCO A.E (JV Company for Aviation at Athens, Thessaloniki, Heraklion and Zakynthos Airports), VLPG LTD (JV for the LPG Companies in Cyprus). LAFS LTD (JV for the Centralise Depot at Larnaka Airport) και της SilkΟil ABE (Εταιρεία Πετρελαιοειδών στην Ελλάδα). Είναι Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας, Επίτιμος Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας και ΑΕΚ Λάρνακας Πρόεδρος του Ομίλου Χιονοδρόμων και Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου. Τέλος είναι Πρόεδρος της εταιρείας Larnaka 2030.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΥΡΑΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Ανδρεάς Βύρας γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 27/02/1978. Είναι παντρεμένος με την Άντρεα Χριστοδούλου και πατέρας δυο παιδιών. Φοίτησε στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου. Μετά τη στρατιωτική του θητεία, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων µε ειδικότητα στη Χρηµατοοικονοµική. Ακολούθως μετέβηκε στην Αγγλία και στο Πανεπιστήμιο του Southampton. Εκεί απέκτησε Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, MBA. To 2002 επέστρεψε στην Κύπρο όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία. Αρχικά εργάστηκε για περίοδο δύο ετών στο Υπουργείο Οικονοµικών, στην υπηρεσία ΦΠΑ. Ακολούθως εργάστηκε για δέκα και πλέον χρόνια στο Συνεργατικό Ταμιευτήριο Αμμοχώστου – Λάρνακας, αρχικά ως Εσωτερικός Ελεγκτής και ακολούθως ως Γενικός ∆ιευθυντής/ Γραμματέας. Από το 2015 μέχρι και την εκλογή του στο αξίωμα του Δημάρχου Λάρνακας εργαζόταν ως Διευθυντικό Στέλεχος της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και συμμετείχε στις αντίστοιχες φοιτητικές ενώσεις Πανεπιστημίου Κύπρου και Αγγλίας. Ήταν για τρία χρόνια µέλος της Φοιτητικής Ένωσης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ΦΕΠΑΝ. Διετέλεσε ταμίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Λάρνακας και από το 2003 μέχρι το 2009 µέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου. Από το 2009 μέχρι το 2013, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και παράλληλα Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αντιναρκωτικού Συµβουλίου Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης προήδρευσε της Συνάντησης Γενικών Διευθυντών για Θέματα Νεολαίας. Επίσης, αντιπροσώπευσε την Κύπρο σε δεκάδες συναντήσεις για θέματα νεολαίας τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και σε επίπεδο Συμβουλίου της Ευρώπης. Στις 18 Δεκεμβρίου 2016 εξελέγη στο αξίωμα του Δημάρχου Λάρνακας και ακολούθως Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

ΠΗΤΕΡ ΑΣΤΖΙΑΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ο Πήτερ Αστζιάν γεννήθηκε στις 03/12/1978. Μεγάλωσε στην αγαπημένη του Λάρνακα όπου αποφοίτησε από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας. Συνέχισε με σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα στον κλάδο των Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας. Επιστρέφοντας στην Κύπρο ανέλαβε ως Διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Πιερίδη μέχρι σήμερα. Έχει επιμεληθεί μεγάλο αριθμό εκθέσεων, διαλέξεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Πιερίδη, μέλος του Συμβουλίου του Καταπιστεύματος του Μουσείου Πιερίδη – Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, μέλος επιτροπής Αγορών Έργων Τέχνης για την Κρατική Συλλογή Κύπρου, μέλος του συμβουλίου του Καταπιστεύματος Ευανθίας Πιερίδου – Συμβούλιο Επισκεπτών και Ευημερίας Ασθενών του Νοσοκομείου Λάρνακας, Αναπληρωτής Πρόεδρος Θεάτρου Σκάλα, μέλος της Επιτροπής Μουσείων Κύπρου και Γραμματέας του συμβουλίου του Λάρνακα 2030 Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης. Στη προσωπική του ζωή ασχολείται με αρκετές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Κυριότερη του ασχολία είναι το Ροταρυ όπου έχει διατελέσει σε σημαντικές θέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό με κυριότερη την εκλογή του στην θέση του Κυβερνήτη για την Ροταριανή Περιφέρεια 2452 για το έτος 2025 – 26 που περιλαμβάνει 9 χώρες. Είναι παντρεμένος με την Άντρη Αστζιάν και έχουν δυο κόρες, την Ευγενία και Εύα.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΕΛΟΣ

Ο Κωστάκης Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λευκωσία και μεγάλωσε στη Λάρνακα. Το 1974 αποφοιτά από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου και μέχρι το 1976 εκπληρώνει την στρατιωτική του θητεία στην Ε.Φ. ως έφεδρος υπολοχαγός. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο BCA COLLEGE στην Αθήνα και αποφοιτά με άριστα 18 5/6. Είναι παντρεμένος με την Γιαννούλα και έχει δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και την Μάρλεν. Το 1981 εργοδοτείται στο Δήμο Λάρνακας ως Δημοτικός Αποθηκάριος, όμως ταυτόχρονα ασχολήθηκε και με άλλα τμήματα του Δήμου όπως το Πολιτιστικό, προσφορών και για 20 χρόνια υπεύθυνος του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου της πόλης. Αφυπηρέτησε το 2021 στη θέση του Υπεύθυνου Πρασίνου. Από το 1997 εργάζεται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Ρ.Ι.Κ. Διετέλεσε μέλος σε Διοικητικά συμβούλια του ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ και της ΑΕΚ Λάρνακας και Επαρχιακός Οργανωτικός έφορος Προσκόπων της Επαρχίας Λάρνακας.

ΔΩΡΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ

Η Δώρα Χατζηκωστή Σωτηρίου γεννήθηκε στο χωριό Ορμήδεια της επαρχίας Λάρνακας, όπου και διαμένει. Είναι παντρεμένη με τον Ξένιο και έχει δυο παιδιά, τον Σωτήρη και τη Χρύσω. Μετά την αποφοίτησή της από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου, σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών και ακολούθως εργάστηκε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης. Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με το σχολικό και το ερασιτεχνικό θέατρο. Συμμετείχε σε κριτικές επιτροπές του Επαγγελματικού, Ερασιτεχνικού και Σχολικού Θεάτρου. Υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου (ΘΟΚ). Είναι μέλος, και τα τελευταία έξι χρόνια πρόεδρός, της επιτροπής του Βραβείου Πολιτιστικής Προσφοράς «Τεύκρος Ανθίας- Θοδόσης Πιερίδης», βραβείο που απονέμεται σε ανθρώπους των Τεχνών και των Γραμμάτων για την πολύχρονη και αναγνωρισμένη προσφορά τους στον πολιτισμό.
Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Πολιτιστικού Ομίλου Ορμήδειας «ΤΟ ΡΟΔΙ», του οποίου διετέλεσε, για αρκετά χρόνια, πρόεδρος και τώρα αντιπρόεδρος. Ο Όμιλος είχε μεγάλη δράση στη διοργάνωση ανταλλαγών και εκδηλώσεων με ομάδες νέων της Ευρώπης, στα πλαίσια ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Δραστηριοποιείται σε πολιτιστικά θέματα από διάφορες επιτροπές. Μελέτησε την κυπριακή διαλεκτική ποίηση και επιμελήθηκε εκδόσεις ποιημάτων λαϊκών ποιητών.

ΕΛΕΝΑ ΤΑΝΟΥ

ΜΕΛΟΣ

Είναι μία σημαντική και άκρως δυναμική επαγγελματίας, που έχει χτίσει και επεκτείνει διεθνώς μία ταξιδιωτική και τουριστική επιχείρηση κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια. Έχει κάνει σπουδές στην Ελβετία, όπου πήρε πτυχίο ΒΑ (Hons) Travel & Tourism Management. Ειδικεύτηκε στον τομέα των ταξιδιών για ειδικά ενδιαφέροντα και τον Συνεδριακό Τουρισμό. Είναι ενεργός υποστηρικτής της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία της Κύπρου. Υπηρέτησε Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Τουρισμού Λευκωσίας για 3 θητείες. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του BioBank, Πρόεδρος του Δρόμου των Φοινίκων από το Συμβούλιο Ευρώπης, Αντιπρόεδρος του Cyprus Integrity Forum και των Διεθνών Επιμελητηρίων στην Κύπρο. Είναι μια ακτιβίστρια σε θέματα εμπορικής διαφάνειας και επιχειρηματικότητας. Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του CIPA (Invest Cyprus). Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών (BPW), Ευρωπαϊκή Πρέσβειρα των Γυναικών Επιχειρηματιών και αναδείχθηκε Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2012 από την έγκυρη Madame Figaro. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τουρισμό την επιχειρηματικότητα και τους νέους και είναι μέλος του Business Advisory Council των πανεπιστημίων Κύπρου και Λευκωσίας.

ΚΟΣΜΙΝΑ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

ΜΕΛΟΣ

Η Κοσμίνα Θεοδούλου (το γένος Ντουτσάν), γεννήθηκε στη Ρουμανία στις 11 Απριλίου 1976 και διαμένει στη Λάρνακα από το 2005. Είναι παντρεμένη με τον Σώζο-Χρίστο Θεοδούλου, δικηγόρο από τη Λάρνακα, και έχουν δύο παιδιά, τον Χρίστο (γενν. 2008) και την Ιωάννα (γενν. 2011). Είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου του διεπιστημονικού κλάδου σπουδών φυσικό-χημείας του Πανεπιστημίου της Γενεύης Ελβετίας, μεταπτυχιακού διπλώματος εμπεριστατωμένων σπουδών αστροφυσικής και διαστημικών τεχνικών του Πανεπιστημίου του Παρισιού VII Γαλλίας, μεταπτυχιακού διπλώματος ατομικής και μοριακής φυσικής του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου Ρουμανίας, και πτυχίου φυσικής του ιδίου Πανεπιστημίου της Ρουμανίας. Έχει συγγράψει σειρά από επιστημονικά άρθρα δημοσιευμένα σε διεθνούς εμβέλειας επιστημονικά περιοδικά και έχει εργαστεί ως ακαδημαϊκός σε γνωστά Πανεπιστήμια της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κύπρου. Επί του παρόντος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus ως Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Συμμόρφωσης και είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπή του Πανεπιστημίου καθώς και η πρόεδρος της επιτροπής διασφάλισης ποιότητας του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus, η πρόεδρος της επιτροπής Erasmus και μέλος άλλων ακαδημαϊκών επιτροπών των πανεπιστημίων UCLan Cyprus και UCLan, UK . Είναι επίσης μέλος της Εθνικής Ομάδας Εμπειρογνωμόνων στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

ΦΩΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΜΕΛΟΣ

Ο Φώτος Δημητρίου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου το 1955. Σπούδασε Πορσελάνη και Κεραμική Χειροτεχνία στην Ακαδημία Τεχνών, Αρχιτεκτονικής και Σχεδίου της Πράγας από το 1976 μέχρι το 1983 και απέκτησε τον τίτλο του Ακαδημαϊκού Γλύπτη, ισοδύναμο με Μεταπτυχιακό. Από το 1983 εργάζεται στη Λάρνακα, στο ατελιέ του. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης καριέρας του, έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, στην Κύπρο. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ιταλία, Μάλτα, Βέλγιο, Ελλάδα, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία και Αίγυπτο. Το 1995 και το 1999 τιμήθηκε με το τρίτο βραβείο στην Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής. Το 2000 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στη Διεθνή Μπιενάλε Κεραμικής του Καΐρου και ένα χρόνο αργότερα στη Μπιενάλε Σχεδίου στο Saint Etienne της Γαλλίας. Συνθέτει τη δουλειά του συνδυάζοντας διάφορα είδη υλικών όπως πηλό, γυαλί, μπρούτζο, υαλοβάμβακα, βιομηχανικό σύρμα και ξύλο με πρωτοτυπία και φαντασία. Ασχολείται με ποικίλα θέματα αλλά η κύρια έμπνευση για τη δουλειά του είναι η ανθρώπινη φιγούρα και η φύση. Το έργο του αποτελεί ένα ανοιχτό διάλογο με ανθρώπους, πουλιά και κάθε είδους πλάσματα που ανήκουν στον δικό μας ή σε έναν φανταστικό κόσμο.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΜΕΛΟΣ

Ο κ. Σταύρου γεννήθηκε στην Αλάμπρα (1959) και σπούδασε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και στη συνέχεια του απονεμήθηκε Πτυχίο First Class Honours από το Middlesex Polytechnic (Λονδίνο) (BA Accounting and Finance with Hons). Ο κ. Σταύρου είναι Μέλος του Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών Αγγλίας και Ουαλίας και Μέλος του Ινστιτούτου Εσωτερικών Ελεγκτών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος Non-Executive Directors. Υπηρέτησε σε μια σειρά από επιχειρησιακές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του Group CFO από το 1993-2003 και του Διευθύνοντος Συμβούλου από το 2003-2008 στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Σχολής του Μονακό από το 1998-2003. Υπηρέτησε ή/και συνεχίζει να υπηρετεί ως Μη Εκτελεστικός Ανεξάρτητος Διευθυντής σε διάφορα Συμβούλια σε διάφορους κλάδους, όπως Τραπεζικός, Ασφαλιστικός, Αντασφαλιστικός, Εξόρυξης, Ανάπτυξης Λογισμικών, Ανάπτυξης Ακινήτων, Κατασκευές, Ναυτιλία και άλλους. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.